Poltergeist

Ett speciellt övernaturligt fenomen är något som kallas Poltergeist. Det finns olika förklaringar kring vad poltergeist egentligen är. Till att börja med så betyder ordet typ "buller ande" och syftar på att det kring dessa händelser kan vara ganska stökigt. Saker rör sig, ibland med våldsam kraft. Ibland kan föremål försvinna för att sedan dyka upp igen. Strömavbrott och andra störningar kan också förekomma.
Det brukar ofta kretsa kring en person i tonåren istället för en speciell plats som det så ofta är i "vanliga" spökerier.
Många menar därför att det rör sig om parapsykologiska händelser som uppkommer av en persons känslor, medan andra säger att det rör sig om just det namnet antyder. En bullrig ande.
Vanligtvis brukar händelserna avta efter några dagar, men det finns fall där de hållit på i åratal.
Ett av de mest kända fallen är det såkallade Rosenheim poltergeist, där en ung kvinna ofrivilligt påverkade elektricitet och föremål runt omkring henne.  När hon inte var på arbetet fungera saker och ting som de skulle, men när hon var där uppstod problem med lampor och telefoni. Flera vittnen säger sig ha sett saker röra på sig i hennes närhet.
Det verkar helt klart vara så att saker och ting kan påverkas av det mentala. Vilket ses i "anden i glaset". Men i det fallet rör man ju objektet som flyttar sig, vilket inte inträffar i poltergeistfall. Kanske är detta möjligt om kraften är större pga känslor. Ett intressant ämne helt klart.

Kommentarer
Postat av: camila

Svar ; det verkar jätte spännade med en sånhär blogg :D

Puss/Kram<3

2009-07-17 @ 04:54:15
URL: http://iamcamila.blogg.se/
Postat av: Jenna

Tack :) Spännande med denna typ av blogg! Det har jag inte sett förut!

2009-07-17 @ 06:53:45
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Linda

Ok...kika gärna in i min webshop http://www.beautyinsideout.se

2009-07-17 @ 15:36:26
URL: http://hummingbird.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0